AirMagnet Enterprise WLAN verkkojen kattavaan valvontaan

 

 

AirMagnet Enterprise on järjestelmä joka suojaa ennalta WiFi verkkoja ja niiden käyttäjiä uhkilta, varmistaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja varmistaa että ylläpidolla on käytettävissään pätevät ja tehokkaat työkalut ongelmien nopeaan ratkaisuun, myös etänä. AirMagnet Enterprise tekee tämän keskittymällä WiFi verkkojen todelliseeen ongelmaan: ilmaan eli langattomuuteen.

AirMagnet Enterprise analysoi 24/7 automaattisesti kaiken WLAN liikenteen, kanavat, laitteet ja niiden tilat sekä haluttaessa RF-spektrin muiden kuin WLAN-laitteiden havaitsemiseksi. Tämä varmistaa nopean vikaselvityksen, koska ongelmien sattuessa saatavilla on kaikki mahdollinen tieto WLAN ympäristöstäsi. Vikaselvitystä varten ei tarvitse enää mennä ongelmallisen WLAN verkon luo, sillä vikaselvityksen voi tehdä käyttämällä sensoreita jotka on sijoitettu kohteeseen, joko tarpeen vaatiessa tai pysyvästi.

AirMagnet Enterprise myös suojaa automaattisesti WLAN verkkojasi katkaisemalla uhkaavien laitteiden liikennöinnin,sekä jäljittämällä ja näyttämällä niiden sijainnin. Täydellisten valvontaominaisuuksien lisäksi käytössäsi on kattava raportointi vaikkpa PCI-kelpoisuudesta.

 

 

MAC Auditor - kytkeytyvien laitteiden valvontaan

MAC Auditor on ohjelmisto, joka pitää kirjaa kaikista verkkoon kytketyistä laitteista.

Se paikallistaa ja tunnistaa laitteet keräämällä tietoa verkon infrastruktuurista. Tätä kerättyä tietoa voidaan helposti hakea ja siitä voidaan luoda raportteja helpottamaan vikaselvitystä, tietoturvaa sekä muita verkon laitteisiin liittyviä toimintoja.

MAC Auditor selvittää minkä tahansa laitteen sijaintitiedon ja kytkimen portin lisäksi laitteen IP-osoitteen ja käytetyn toimialueen käyttäjätunnuksen. Kattava raportointi ja helppo integrointi muihin sovelluksiin säästää aikaa ja vaivaa. Selkeän käyttöliittymän avulla voidaan nopeasti selvittää laitteen MAC-, IP- ja käyttäjätunnustiedot ajan suhteen.

Kerätyn tiedon perusteella voidaan luoda hälytyksiä esimerkiksi uusista laitteista. Kun MAC Auditor on havainnut laitteen, sitä voidaan seurata ja nähdä missä se kytkeytyy verkkoon, joten ei-toivotut laitteet voidaan paikallistaa nopeasti ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Miksi sitä tarvitaan?

Jotta nykyisiä tietoverkkoja voidaan hallita, on välttämätöntä tietää:

kuka on kytkeytyneenä - missä he ovat kytkeytyneenä - mitä kytkimen portteja käytetään - milloin he ovat kytkeytyneenä - kuinka kauan he ovat kytkeytyneenä - mitä laitteita he käyttävät.

MAC Auditor on pääosassa, kun näitä kysymyksiä esitetään. Se vastaa kysymyksiin kuka, missä, milloin, miten ja minkä laitteen avulla käyttää verkkoa.

Mitä MAC Auditor tekee?

 

 • säästää aikaa ja yksinkertaistaa tiedon hankintaa käyttämällä olemassaolevaa verkon infrastruktuuria tiedon keräämiseen.
 • vähentää manuaalista työtä seuraamalla kaikkia verkkoon kytkettyjä laitteita.
 • liittää käyttäjätunnuksen ja IP-osoitetiedon käytettyyn laitteiseen
 • selvittää kunkin laitteen käyttämän fyysisen portin jolloin laitteiden/käyttäjien paikallistaminen on nopeaa ja vaivatonta
 • tarjoaa käyttöön testejä, joilla voidaan tarkistaa IP-osoite ja käytetty IP-sovellusportti - helppo selvittää tietoturva- tai yhteysongelma
 • kerää tietoa ja hälyttää tuntemattomasta laitteesta
 • tehokas hakutoiminto MAC-, IP-osoitteen, käyttäjätunnuksen tai halutun tekstin perusteella
 • näyttää käyttäjän kytkeytymisten historiatiedot

 

 

Etuja

 

 • erittäin selkeä ja kattava näkyvyys verkkoon
 • MAC  Auditor kerää tietoja laitteista ja niiden käyttäjistä

 

Kustannussäästö

 

 • Kaapelien seuraaminen on aikaa vievää, turhauttavaa ja palkitsematonta työtä. Laitteiden tiedonhaun automatisointi säästää miestyötunteja.

 

 

Verkon toimintavarmuuden parantuminen

Verkon ei-toivottu käyttö voi johtaa vakaviin seurauksiin. Pahimmassa tapauksessa koko verkon toiminta on vaarassa. Tuntemattomien laitteiden nopea havaitseminen varmistaa, että ongelmiin puututaan välittömästi ja verkon toiminta ei vaarannu.

 

Parempi tietoturva

MAC Auditorissa on useita tietoturvaan liittyviä ominaisuuksia - se ilmoittaa kun laite kytkeytyy verkkoon, näyttää laitteiden lukumäärän muutokset ja myös ei-toivottujen laitteiden lukumäärän.

Se kertoo kuka ja millä laitteella verkkoon on kytkeydytty ja tallettaa tiedon myöhempää analysointia varten.

 

Parantaa verkon kapasiteettia

Käyttämättömien porttien raportin avulla nähdään vapaana oleva porttikapasiteetti. Historiatiedon perusteella tehtyjen trendiraporttien avulla voidaan arvioida kapasiteetin muuttumien tulevaisuudessa.

 

Tietoturvavaatimusten täyttäminen

MAC Auditor auttaa yrityksiä täyttämään tietoturvavaatimuksia joissa edellytetään informaatiota verkon käytöstä. Rajoittamattoman talletuskapasiteetin avulla luodaan täydellinen historiatieto verkon käytöstä käyttäjän, IP-osoitteen ja laitteen perusteella.

Tehokas integrointi ja avoin arkkitehtuuri tarkoittavat helppoa vaatimustenmukaisuuden täyttämistä: esimerkkinä voidaan mainita EU direktiivi 2006/24/EC teletunnistetietojen tallentamisesta.

MAC Auditor toimii pitkänkin ajan tietovarastona verkon laitteista ja niiden kytkeytymisistä verkkoon. Se vastaa esimerkiksi seuraavanlaisiin kysymyksiin:

 

 • Onko verkossasi tuntemattomia laitteita?
 • Tiedätkö, onko niitä?
 • Haluatko tietää milloin verkkoosi ilmestyy uusi laite ja kuka sitä käyttää?
 • Missä se on?

 

 

Testiversion voit ladata suoraan Rebasoftin sivuilta osoitteesta www.rebasoft.net. Ota yhteyttä meihin kun haluat hintatietoja tai sopia ohjelmiston asentamisesta ja käytön opastamisesta.

 

OptiView Reporter - verkonvalvonta

OptiView Reporter ohjelmiston ominaisuuksia:

 • hajautettu analysointi käyttämällä OptiView-analysaattoreita
 • automaattinen dokumentointi, verkkokarttojen piirto sekä vikojen havaitseminen ja vikailmoitukset
 • raportointi pitkältäkin ajalta
 • liikenne- ja inventointiraportit sekä verkkokartat luettavissa selaimella

 

Lue lisää